Thursday, February 4, 2010

Oh what a day is today


Hari ni merupakan hari yang paling memenatkan setakat ini dalam minggu ini. During lunch hour tadi went out with Syida and Farah, pergi bank because Syida nak masukkan duit yang beribu-ribu lemon tu. Masa beratur kat cash deposit machine tu tanya Syida "number account ada tak ?" and then she's like "eh, alamak ! lupa nak bawak" sengal number 1 betul kan ? nasib baik ada org lain yg tau account number dia so call je lah that person . Masa nak masukkan the money dah lah lama gila. Dah masukkan duit semua but then I accidentally pressed the NO button, so duit semua keluar balikk. . haha. Orang beratur kat belakang dah lah panjang. Kesian kan ? Si Farah ni pon sengal juga, dia pegi ATM keluarkan her money, and then she asked me "kalau nak masuk duit kat asb pergi kat kaunter je kan ?" . I said yes and I asked pulak  "buku asb bawak ke ?" dia pon mcm hehehehe dok gelak, pastu korek korek bag takde. Adoilah kawan kawan aku ni. -.-"

Disebabkan rasa penat, I refused to drive the car. Farah ni tak nak pulak bawak kereta tu macam apa tah hari ni. Rushing kejar siapa pon mak tak tau lah. Tiba tiba dalam kekalutan tu I perasan something. "Weh, CENDOL tumpah, berhenti tepi !" Masa tu I was eating KFC and tgk tgk cendol Farah dah terbalik. Bila dah berhenti tu Syida cakap "Takut lah nak turun" Igtkan kenapa rupanya kat tepi kubur masa tu. Hahaha nak taknak turun je lah and cuci cuci carpet and bag Farah pon kena cendol so cuci lah juga. 

Dah siap semua jalan. Vrrrooooom-- Farah bawak laju laju. Tiba tiba dia tanya "Bag I mana ?" . I tgk tgk takde pon kat belakang and teringat last sekali Syida letak atas bumbung . Lol ! So buat U-turn, Farah dah risau gila because kan baru keluarkan duit . Luckily nampak ada makcik mcm tengah kutip the bag from jalan raya and kitorang pon berhenti tepi ambil that bag. Purse and phone terselamat tak tercampak mana mana, bag ada kerosakan.

Cerita tak berakhir di situ, dah patah balik nak balik Uitm I pass my CENDOL to Syida, dia boleh pulak tengah menggelabah tu pegi tumpahkan kat carpet seat depan pulak ! So, berhenti lagi sekali. This time kat rumah nenek kebayan mana tah bak kata Farah. Nenek tu tinggal sorang so we thot kesian and igtkan dia nak ajak kitorang tinggal ngn dia ke apa, but then dia cakap "haa ni ada rumah sewa, rumah batu harga bla bla blaaa" and then dia dok try hafal the number "017 lalala, eh jap lalalala" haha sengal punya nenek.

Sampai Uitm dah 1350 and we got class at 1410 tapi sebab I dah mengantuk I tidur dulu, Syida tunggu sampai 1430 baru pergi class. On the way pergi class boleh pulak jalan betul betul depan lori lepas tu undecided nak pegi kiri or kanan. Pakcik lori tu pon dah pusing the stering kiri kanan kiri kana. Last last semua gelak dgn pakcik tu sekali. Sengal laagiiiiiiii. :p

So, end up bila dah sampai at class, di sebabkan kan class mass lecture, gabung 7 classes, kitorang sampai lambat so malas nak turun tangga duduk depan, we sat at the last row. Itu pon main panjat je nak duduk kat kerusi tu bukan main malas nak masuk ikut tepi hehe. Lecturer kat depan membebel we tak tau apa apa and end up terjadi lah lukisan gambar di atas. Cantik tak ? Hehe comment anda diperlukan :)

The End.

Night night, Loves !

3 comments:

emiraassila said...
This comment has been removed by the author.
emiraassila said...

kayin gilaaa ;D imissyou :)

FarAh IzyAn bt. Mohd. ZainaL said...

gila..
sgt best..
hahahah
bace sambil gelak kuat2..
suddently terbayang muke kak syida
hahahahahahahahahah......
superb klakar...