Saturday, February 6, 2010

Can't help it, the girls can't help it

Good morning ! 

Lalalala ok saja saja je cakap morning padahal dah panas terik kat  luar tu, saya yang tak mandi lagi (anak dara zaman moden kan memang kurang berguna sedikit) Woke up at 11am lepas tu sambung tidur balik and then bangun balik at 1230pm bangun tu semua pon sebab ada phone call. Igtkan bunyi phone dalam mimpi so tak pick up, rupanya reality haha.

Hari nak cerita tentang hari semalam yang half planned and unplanned. I'm not unplanned kind of person sebab I like things which is planned and all. Compared to my friends yang suka sangat buat unplanned activities terutamanya Bud Serizawa and Suharshafika Tuban. Wait! I think I pon selalu je sebenarnya buat unplanned activities ni kan ? Lagi lagi dengan University life yang tak menentu ni haha. So apa apa je lah, saya mahu bercerita tentang semalam yang menyebabkan saya hampir tidak mahu bangun hari ini.

We planned to go to Sagil (Gunung Ledang). Budak budak tu Nur Saiyidah(Syida) and Farah Ain (tu budak ke ?) nak sangat pergi because our last visit there was back in Part 1. Dah halfway tu diorang tgk langit macam nak hujan, so sibuk lah masing masing "weh jom pergi Melaka lah!" and I was like NO, kalau tak hujan pergi je Sagil and IF hujan baru boleh pergi Melaka. I promised Adek (Husna Fatanah) to go to Tangkak and see her jugak. Mereka pon akur lah cakap I yang garang ni and we went to Sagil ; panjat panjat gunung, terjun, lompat, terkinja kinja, terjatuh, koyak lutut, lebam peha, terhentak siku, (semua yang sounds menyakitkan tu terjadi kat Syida seorang sahaja haha) Oh lupa nak mention, ada Abang Shah Izwan (kekasih Farah) sekali with us, jadi kami berempat lah.

Abang Wan - back view, muka dirahsiakan haha
Tengah bergembira ni Abang Wan tiba tiba cakap jomlah pergi Melaka, tengok wayang semua and I'm like "ye lah yelah jom but kena pergi tengok Adek dulu". See? Mula mula kena pilih last last pergi dua dua jugak, Sagil and Melaka. So jam 1 petang kami bersiap siap turun gunung lari lari ikut anak tangga and sampai bawah pergi toilet buat itu buat ini beli nasi untuk Adek, beli air, minum Redbull lepas tu terus bergerak ke Kolej Matrikulasi Tangkak. Disebabkan kuantiti penduduk dalam kereta ramai, jadi Makcik penjaga tu tak bagi masuk so Adek pon menapak lah keluar. We ate lunch in the car sesempit mungkin and Abang Wan belanja semuaa orang makan Ice cream, Thankiuu ;)

 Adek.
After that, Adek went to her class and we continue our journey to Melaka. Lalalalalala semua tiba tiba dah reach Melaka. Since Farah ada Abang Wan and Syida called her friend yang in Melaka dtg meet up semua I pon decided to call Kero (Khairur Rahim) , picked him up lepas tu pergi Jusco baruuuuu. Besar and ramai orang because it's the grand opening semalam so memang lah semua orang berpusu pusu. The only offer yang menarik perhatian kami was T-shirts at Brand Outlet - 3 For RM50. We ate at A&W lepas pastu pergi beli that T-shirts. One for Kero, one for Syue and two for me :D Kenapa I got two ?  because dah kat cashier baru dia ckp cannot mix lelaki and perempuan punya, Kero said takpelah dia bayar dia punya satu, ladies punya take three and then he paid one for me. Thanks Kero !

 
Syida and Farah.


My all-time-favourite !
Dah habis shopping lari lari pergi kat the car sebab dah lambat nak hantar Abang Wan to Melaka Sentral, dia nak balik Klang naik bus so bawak kereta sampai the terminal, turun lah Abang Wan berlabuh ke Klang, ditemani dengan linangan air mata Farah yang sesat semasa  pulang ke kereta selepas menghantar Abang Wan. Then, hantar Kero ke rumahnya pula, after the Bye Bye we went back to Segamat. 

Kero ni dah minta pinjam from Syue tau.
Pukul 1015pm sampai, Mummy called and Abah bising dia cakap lain kali kalau pergi mana mana bagitauu. He said, "cuba kalau tiba tiba keluar kat paper 'Seorang lelaki di Melaka mati di pukul seorang perempuan' and Abah buat tak tau je rupa rupanya tgk gambar kauu macam mana?" and I said buat apa I nak pukul org ? He replied "mana tau kau naik berang?" and I'm like Okay -.-" Salah saya.

 preety tak ? I like sgt sgt :)
So that was my yesterday, it was on Friday  our classes was canceled due to new Vice President's visit to our campus. Pheeewwww. . Memenatkan. Hari ni Saturday and esok Sunday we have to stay in campus diam diam baca buku because we got Law Test and Marketing Test next week. Time to eat the books !  Wish me luck ! -.-V

Tata, Loves.


4 comments:

ainulbahiah said...

miss kak hushhhhnaa!!
n u too kakyin ;(

::ayn:: said...

miss u too ataiiiiii ! :)
olololo dont be sad.

emiraassila said...

goodluck kayinnnnn! (hug hug) :)

::ayn:: said...

thank you miraaaaa ! XOXO