Wednesday, January 27, 2010

Someday, I'll understand . Will I ?

Petang ini saya membuat peng-konsideran untuk duduk dan meng-update blog . Focus utama lebih kepada meluahkan apa yang terpendam di dalam diri, semua yang terpekung di dada, melontarkan suara menggunakan kata-kata, agar diri ini dapat merasai keselesaan untuk melalui hari-hari yang mendatang .

Awal mula pertama mula, digalakkan kepada sesiapa yang happen to be reading this, please leave me some wise words and it would make me feel glad, and it shows that ada jugak orang baca my blog ni, and to show that you care .

Ditemani dengan lagu Breakaway by Kelly Clarkson yang tiba-tiba sahaja berputar on my playlist yang tgh berada di 'shuffle mode' , sangat sesuai untuk saya meluahkan isi hati ini .

Get on board a fast train
Travel on a jet plane

Lagu tu cakap macam tu, and that's what I wanna do now . Dalam dunia realiti, fantasi mahupun virtualiti, saya kelihatan agak penuh dengan konfusi atau mungkin tidak ? Hilang, that's the right word for me . Saya rasa hilang, macam chipsmore pon ada jugak . Kejap ada kejap tak ada . Apa yang kejap ada kejap tak ada ? My strength, maybe ? Tapi nampak macam kuat je kan ? And saya pon rasa kuat je . Mungkin tak ada masalah di situ ? Jadi apa masalah sebenarnya ? Mungkin tak ada masalah pon . Diri sendiri je yang menimbulkan masalah itu . Entah lah .

Oh, saya nak kongsi masalah saya dengan anda semua . Masalah ini saya lalui setiap bulan . I repeat, EVERY MONTH . And saya perlukan pendapat anda tentang masalah ini okay . Bukan masalah period tau, hehe . Ummm, as you all know, or you might not know, or tahu but buat buat tak tahu, or apa apa sahaja, I just went through a Big-Break-Up which leads to a Major-Heart-Breakdown . I just went through ke ? Tak tau lah . Help me with this , should I say "Dah Enam Bulan OR Baru Enam Bulan"  ??

Kadang-kadang I feel eveything was so fast, like baru je semalam saya di Break-Up kan oleh mereka-mereka . Tapi itu bukan masalahnya . The issue is, sejak dari the incident, I have this 26th and 27th  ISSUE of EVERY MONTH . Tak tahu lah if saya ni sebenarnya Psychologically  Affected with the incident or what but cuba you guys dengar, eh silap haha . Cuba you guys baca dulu cerita saya ni okay  and saya sedar benda ni pon lepas dah beberapa bulan berlaku . Masa awal awal tu tak sedar pon but now dah jadi ENAM KALI . 

Alaaaa, sebenarnya bukan masalah pon . Eh haaaaa, tengok ! I dah get confused dah . Sigh . Okay okay, benda dia senang sahaja . Every 26th or 27th of EACH MONTH since August 2009 saya mesti akan sedih, mesti akan menangis . It's not like bila I tgk je calendar and terus mcm "Eh ! Harini 26th/27th, menangis lah jom !" NOOOOO ! Bukan macam tu . It's like this, one day of  every month saya akan tiba tiba jadi moody, or diam, or like sedih, or cepat terasa, or tiba tiba org buat lawak pasal saya yang berkaintan dgn EN R (bukan nama sebenar) saya akan terasa dengan dahsyatnya, atau tak dahsyat pon mesti terasa dan akan ye, saya ulang, AKAN MENANGIS ! Bila dah sedih tu, saya pasti akan melihat calendar kalau tidak pada waktu tersebut, atau sesudah rasa sedih reda, atau keesokkan harinya tgk calendar, saya akan mendapati bahawasanya tarikh hari tersebut jika tidak 26th mesti 27th of the month . Pelik ? Ke tak Pelik ?

Kalau anda semua sedar, tarikh hari ini is 27th of January . Tanyalah saya dah menangis ke belum ? Jawapan saya dengan Bangganya - Sudah ! Bila ? Semalam, on the 26th . Pukul 2 3 pagi and saya sedar yang semalam bertarikh 26th, pagi tadi . Setiap kali lepas tgk the date (for the past few months ni lah kan) I will definitely cakap "OH PATUTLAH" haha, rasa macam Funny pon ada, but still Confused and Entah lah . Macam-macam lagi lah mixed feelings . Oh anyway, the Break-Up thingy to falls around 26th 27th and thats why lah jadi macam ni . Tapi still rasa macam tak patut oh ! I'm gonna be TWENTEEN in ONE MONTH and for sure lah I DON'T WANNA BE SAD ON MY BIG DAY NANTI . Tapi kalau sad jugak nak buat macam mana kan . Tak lama pon sedih nya tuu . I'll be Okay in No Time juga nanti .

Selesai my first issue, I have my second and third and forth and so Issues, tapi I'll update later okay . Now Imma go berehat berehat sebentar tanpa Kit Kat because nanti at 8pm I nak pergi Library, my friend minta ajar kan Law . Wah wah, but then bukan nak ajar, we gonna have discussion lah . I dah ajak kroni-kroni yang lain to join . So okay lah ! Catch you later, pakai jaring ye  :)

Thank you, Loves .

3 comments:

Anonymous said...

yes,someday u will understand.
as someday,u will meet this guy.this amazing guy, who will sweep you of your feet.that will make you like flying all the time.a guy who will love you,with all of his heart.who will love you unconditionally.a guy that will pick the pieces of your broken heart, get it all back together and will take great care of it.:)
in the mean time my friend, you must have faith,in your friends,in yourself,in your family and most importantly,in Allah.as He is always there for you,every step of the way.the only thing u must do is obey and pray ;)
and jangan lupa priorities adzrin!,solat,study, and spending time with loved ones.

::ayn:: said...

okay, who's this anonymous? I just read ur post. Zillioooooonn thankss to you. :) I WILL do my best on whatever u said . Thanks again friend.

nurul nur farahin binti abd jalil said...

yup2! I'm totally agreed with the anonymous. times will rinse all you tears. and no one know how long will it take. in the mean time, enjoy your fabulous life with your great friends and family. maybe sounds like boring,but i care :)