Thursday, February 3, 2011

You'll only find a few people in this world who will tell you they love you and mean it with all of their hearts

Cerita Seorang Mak Yang Comel
Feb 2, 2011 
(Texts between 013-xxxxxx7 & 013-xxxxxx5)

16:44:01
Agussss

17:12:46
Yinnnn...kenapeeee...competitor awak dah delisted ye? (For those who doesn't understand this, a public listed competitor is needed to make company analysis, our final project paper)

17:15:46
Hahahaha. Yup. Tapi saya text awak bukan sebab tu.

17:15:48
Abes tuuu?

17:17:33
Nak suruh bagi semangat sikit. Harini lemah je. Tak buat pape selain tidur.

17:18:27
Pergilah mcD yg oi...

17:20:39
Buatpe gi mcD?

17:25:57
Sebab kat sana ada smiley and prosperity...and kat sana pon ada memori yang boleh ying kenang2 sambil nyenyum sorg2~ :)

17:40:05
Memory apaaa?

17:42:56
Sem lepas kan kita lepak mcD sampai larut malam buat kerja sambil amek gambar macam orang gileee...fun ooo...

18:20:40
Yin pernah dengar tak cerita seorang mak yang comel sentiasa tabah dan kuat semangatnyee~ ?

18:22:28
Hmmmmmmmm.

18:28:37
What happen to that mak?

18:34:32
Saya pernah jugak menginterview tentang seorang emak yang disegani kat tempat saya belajar...antara jawapannya:

"...beliau seorang yang tabah orangnya, dan ramai yang suka berkawan dengannya..."

"...oh!dia?..wow...sangat cool k?even sometimes agak emotional...tapi beliau lah tempat kami mengadu..."

"...hehe,beliau sangat mengambil berat tentang orang lain and sensitif dengan perasaan orang lain...and she's cool man!..."

"...tak,bagi saya dia biasa2 je...tapi apa yang saya cakap tu saya tipu je!hahaha...siapa yang tak hormat dia?dia kuat semangat,kreatif and caring ok?kalau saya ada peluang,saya nak kahwin dengan dia!..."

"...she's gonna be the first woman prime minister in Malaysia...she's gorgeous and patient!..."

"...tak,beliau ada saja kepala otak nye untuk selesaikan masalah...sangat pintar dan tangkas...and I'm gonna fall in love with her when I'm available..."

"...adorable,strong,patient,responsible,care and cute!:)..."

"...dia baik orang nye, eh tak...atas kepada baik and atas atas atasnya lagi..."

18:43:40
Mak tu mak siapa? Anyway ni cerita betul ke rekaan semata mata?

18:46:51
Mak tu adalah kamu...
Kamu lah yang menjadi tempat untuk kami mengadu dan mengeluh...
Kamu lah yang memberi semangat kepada kami bila kami hilang semangat...
Ini bukan rekaan la makk...tapi inilah apa yang saya rase...:)

18:49:58
:'(
Sejak bila agus jadi wartawan melodi?

18:51:57
Alaaaaaa...janganlah nangis...nanti gambar kena snap kang jadi kontroversi...senyum2...macam ni...
:-) :-D ;-) B-)

18:54:25
Tengah tahan nangis lah ni. Sebab dalam kereta so malulah. Dah lah dari semalam moody nak nangis tak nangis nangis. Agus cakap macam tu terus sedih gilaaaa.

18:55:52
Alololoo...apsal ni?kenapa sedih2 ni?

18:57:01
Tak ada pape lah agus :)
Nape agus tiba tiba sms cakap macam tu eh?

18:58:11
Takdelah..nak lah tau juga punca kesedihan tersebut...mungkin boleh dibelasah ke...

18:59:28
Bukan. Maksud yin kenapa agus tiba tiba sms cerita pasal mak tu?
Yang pasal kesedihan tu nanti agus mesti tau punya. Heheh sekarang relax je dulu.

19:01:18
Bukan...ianya untuk memberi tahu...betapa hebatnya beliau and untuk mengingatkannya yang dia seorang yang kuat untuk mengalah...

19:09:27
Thanks agus :/
Sedih lah yinn macam ni,uwaaa. Taknak habis sem boleh tak. Agus,of all the things yang yin kuat, I hate goodbyes. That is my pure weakness.

19:13:24
Alolololo...relaxlah yin..masa untuk say good bye kan lama lg...so,kita enjoy sama2 as much as we can!..okay darling? :)

19:16:05
Hehe, rasa macam kelakar je haritu yin baru je cakap kat agus pasal ni. Bagus, agus dah pandai :D Aguslah yang buat yin sedih harini. Haha tapi takpe yinn kuat! :D

19:17:30
Hahahaa...karma kehidupan..hehe k lah udah senja ni...u take care okeyh?

19:19:26
Okay thanks a lot agus sebab sudi jadi wartawan melodi and berusaha menaikkan my spirit! Love uuuuuuuu! :D

19:21:29
Hahaha..Ok dear..takde hal mak anak kan?..hehe...love u tuututt..hihi.. (Agus malu! HAHA)
Agus & Yinn, during our event
both a kinetic person, both a leader, both are childish, Agus is taken, Yinn is single. 
but Yinn loves Agus' girl too, right Farahin? Because we're sisters. :)
and we cried over silly things together.
Thanks again Agus, you made my day. You make me remember who I am and where I'm supposed to be. You lifted up the spirit! Azhari did the same thing too today. He sent me the "semangat" through a text just now. :D Thanks guys! And another Goodbye? Oh maaaaan not again, after effing 3 years? Haih, I have to pray hard to God so that I could be as hard as the rock on our last day together aite? 

Good Luck for Viva! Love love love. :')

2 comments:

nurulfara said...

huuuuuu im crying hereeee :'(
i miss you yinn :'( uwaaaa can't wait to see you on monday or sunday or saturday or bila bila lah. btw, berani agus call you yang, darling and even said love you?? haha just joking. we do love you :)tak sabar nak hug hug!!

::ayn:: said...

Alamak, farahin marah pulak. :'(
Ahahaha yes yes, balik nanti tolong cuci rumah banjir kitorang!