Wednesday, April 14, 2010

Aku ada kebolehan luar biasa sebab senang ingat memories. Every inch of it, be it 5 tahun lepas.

Good evening.

Petang yang panas. Tapi today I can still bear with the weather. Less panas than semalam. Still I'm sweating now. Petang ni tak tidur pon. Sebab teruja tadi lepas Hi-tea, balik bilik and terus get online using wireless. Since dia laju, jadi saya pon buka youtube dan dengar lagu lagu. Dah almost 2 hours dengar lagu Do you remember?, now baru beralih arah dengar lagu Baby.

Petang ni nak berceloteh panjang. Nak cerita tentang seseorang. Sekejap ye, nak buka lampu bilik.

Oh, dah pukul 7pm rupanya. Okay.

Cerita bermula. Siapa seseorang ni ? Dia makhluk Tuhan. Rasa macam nak sebut nama, tapi risau nanti menimbulkan isu dengan orang orang yang tak tentu. Manalah tau kan if and only if dia bukak blog aku which I doubt pon. But still, tak perlu kot. Okaylah, nama samaran, S.

S, masa mula mula kenal was my classmate for last semester. Now pon still my classmate and we sorta like bestfriend. Yeke? Entah aku pon tak sure. Mula mula rapat dulu main main je because this one day masa bulan puasa last year I was on my way back from Penawar (clinic in my uni), saya dan farah dan syida terserempak with a bunch of our guy friends. Kebetulan petang tu we're going out for buka puasa at somewhere somewhere with all of our classmates and saja je cakap "I wanna sit beside you lah S nanti masa makan". Padahal tak pernah bercakap with dia pon before, and we did. That was the start.

Entah macam mana boleh rapat and last semester ada lah we stayed up at 24hours room dua orang to study finance, went out for breakfast, dinner and lalala. Aku pon tak pasti mcm mana semua tu boleh terjadi. Tiba tiba during semester break dia diam je. Each time aku text sure busy. Sure sure surely busy lah ! And if aku call pon macam duhhh, aku nak ckp apa je dgn kau? So aku selalu decide baik aku call antara 2 S lagi yang aku ada instead of calling this S. Okay wait, kenapa aku cakap pasal kau ni ??

Ahh, sambung je lah. Bila masuk this semester, aku tak keen sangat pon nak jumpa S ni since masa cuti tak rapat kan, so mesti lah malas. But then first night kat sini aku terserempak dgn dia, masa tu dia nak pergi makan kat cafe lain, aku on the way pergi makan kat tempat lain. Tiba tiba aku tgh duduk nak makan, tersedar yang dia dah ada kat belakang aku. Like seriously terkejut mcm rasa apa kau ni tadi nak makan kat tempat lain apsal dtg sini? Dia kata tiba tiba kawan dia nak makan situ, okay whatever.

Lah, perlu ke aku mengarut benda tu? Haha macam takde motif je apa aku ckp ni? Okay lah sebenarnya nak cerita ni haa. Sekarang kitorang macam biasa lah rapat kat class, after class dia tunggu jap pastu balik pastu makan ke pastu gaduh pastu merajuk ke. Thing is dia ada, hmm okay tiba tiba aku rasa aku tak patut post benda ni. Dah lah aku nak stop je. S, dah lah I don't wanna talk about you anymore. Apa nak jadi jadilah. Kau stay lah dengan kekecewaan melanda kau tu kalau tak nak bagitau yinn sangat kan. About apa yang yinn ckp siang tadi, yinn rasa tak perlu kot tanya kat hati mahupun buah pinggang apatah lagi hempedu sebab benda tu takde isu pon. Merapu je semua tu.

Kalau Jumaat pagi ni kita still balik sama sama kita balik je lah. I'm gonna act cool je, takkan tanya lagi pasal apa apa. Dalam train tu yinn nak jalan jalan je tak nak duduk. You sit alone, and bila dah sampai yinn nak tunggu Encik S yang lebih gila yang suppose to pick me up tu datang okay? 

Adzrin Nadzirah, Diamlah !

2 comments:

Alia Liverpool said...

post yg amat klakar.daripada ade motif,trus takde motif.haha.

FarAh IzyAn bt. Mohd. ZainaL said...

tell me the purpose of this post..like huh?..tapi kan kak yinn..kite suke last sentence tu..;p